Politica de retur

Berta VS Consult S.R.L, cu sediul in Str. Tolbei nr. 1, Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/4280/1995, cod unic de inregistrare 7470646, pune la dispozitia clientilor serviciul de returnare, conform legii aflate in vigoare.


1. Dreptul de retur

Potrivit dispozitiilor OUG 34/2014 privind protectia consumatorului la incheierea si executarea contractelor la distanta: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului".

Timp de 14 zile calendaristice, consumatorul are dreptul de a notifica vanzatorul cu privire la decizia de returnare a produsului achizitionat, conform Termenilor si Conditiilor de retur prezente in acest regulament.

Clientii care doresc returnarea produsului achizitionat se vor supune regulilor prezentului regulament, acceptandu-l in integralitate.

2. Cum puteti returna produsele achizitionate

- Produsele pot fi returnate in maxim 14 zile calendaristice, de la data primirii produsului.

- Prin comunicarea pe adresa de e-mail: retur@berta-bags.ro, conform modelului de la punctul 3.

- Cumparatorul are dreptul de a returna produsul fara a fi nevoit sa justifice decizia.

- Taxa de livrare pentru retur va fi suportata integral de catre cumparator.

- Cumparatorul isi asuma intreaga raspundere pentru starea bunurilor. Daca in urma verificarii conformitatii, produsul se dovedeste a fi intr-o conditie necorespunzatoare (zgariat, lovit, rupt, patat, etc.) atunci returul va fi respins.

3. Conditii retur

- Este obligatoriu sa returnati produsul in aceeasi stare in care a fost primit.

- Sa aiba toate documentele, certificatele cu care a fost insotit (daca este cazul).

- Produsul trebuie sa fie returnat in conditii de siguranta, ambalat corespunzator, pentru a se evita deteriorarea sa la manipulare si/sau transport.

4. Produse neacceptate la retur

- Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena (daca este cazul).

- Produse care nu sunt in aceeasi stare in care au fost primite (lovite, zgariate, patate, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate).

- Produsele incomplete care nu vin insotite de accesoriile, certificatele sau etichetele cu care au fost expediate (daca este cazul).

- Daca au fost achizitionate mai multe produse identice, se accepta returul doar daca unul singur a fost dezambalat.

5. Exercitarea dreptului de retragere

Cumparatorul informeaza Berta VS Consult SRL prin transmiterea unui e-mail (de pe adresa de pe care s-a plasat comanda) la adresa: retur@berta-bags.ro, folosind urmatorul model:

Numar de comanda:

Adresa retur:

Cont IBAN:

Nume titular cont:

Berta VS Consult SRL se obliga ca in maxim 48 de ore de la receptionarea e-mail-ului sa contacteze cumparatorul si sa confirme returnarea produsului. Comunicarea se va face exclusiv pe e-mail pentru a se mentine evidenta returnarii produsului. Suma aferenta produsului va fi returnata prin transfer bancar catre contul mentionat in e-mail.

Durata procesarii returului este de 5 zile lucratoare (dar nu mai mult de 14 zile calendaristice), pentru a prelua, inspecta si a evalua produsul, inainte de aprobarea sau respingerea returului.

Dupa inspectarea produsului (5 zile lucratoare, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice), cumparatorul va fi notificat pe e-mail cu privire la acceptarea sau respingerea returului, dupa cum urmeaza:

- Daca returul a fost acceptat, transferul bancar se va face in urmatoarea zi lucratoare dupa transmiterea deciziei, urmand ca banii sa ajunga in contul clientului in 1-2 zile lucratoare, conform termenului de transfer al bancilor.

- Daca returul a fost respins, cumparatorul va fi notificat cu privire la motivul respingerii, cat si dovada motivului respectiv (ex: poze asupra defectelor gasite, etc.). Dupa respingerea returului, cumparatorul va trebui sa suporte taxa de livrare pentru returnarea produsului.

6. Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului

In cazul in care returul este acceptat, echipa Berta se va ocupa de intocmirea documentelor necesare returului: factura storno, AWB, transfer bancar. Datele necesare intocmirii documentelor sunt: nume, prenume, domiciliu, cont bancar. Datele cu caracter personal vor fi folosite cu scopul de a intocmi aceste documente. Daca nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea nu va fi posibila, chiar daca se incadreaza in conditiile de retur prezentate mai sus, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.

In cazul in care returul este respins, echipa Berta se va ocupa de crearea AWB-ului pentru returnarea produsului catre dumneavoastra. Datele necesare fiind deja obtinute la cumpararea produsului.

Datele cu caracter personal sunt mentinute doar in baza de date a societatii Berta VS Consult si folosite doar in scopul facturarii (utilizare interna, contabila) si transmiterii catre compania de curierat.

Berta VS Consult SRL nu va comunica datele dumneavoastra catre niciun tert si nu va trimite mesaje comerciale (care nu au legatura cu comenzile dvs.) decat daca ati optat pentru abonarea la newsletter.

Berta VS Consult SRL poate refuza onorarea comenzilor venite de la cumparatorii care au abuzat dreptul de retur. Notificarea se va face pe e-mail, anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse.

Autentificare

Meniu

Cosul tau

Nu sunt produse in cosul tau